2015-05-20
2068 瀏覽
首先係大盤Seafood Platter😱有生蠔、蟹腳、蝦、翡翠螺等等等等等等等。全部海鮮都好新鮮,鮮甜又肥美,食到Lamlam脷😋呢間餐廳新開兩三個月左右,最近推出新菜單、新優惠😝299蚊有一大盤優海鮮,重送多一大支白酒,同區黎講,真係幾抵食!然後係黎到呢度必點既牛角包!估到牛角包入面夾住咩嗎?開估:北京片皮鴨😱Fusion既野,一係就9唔搭8,一係就好似呢個咁,擦出新火花👍牛角包個本質已經係世界級,酥脆無比,牛油味香濃,夾住皮脆肉嫩既片皮鴨,再點一點旁邊既甜麵醬,真係估你唔到!再試試大隻到無朋友既蜆!蜆唔係得個殼,蜆肉都好大隻!十分Juicy,一咬落去,已經爆到成口都係汁!正!個汁亦無馬虎,有好香濃既蒜頭同羅勒味,可以用黎點麵包都一流!呢度既沙律令我忍唔住要幫手清碟!加左美國紅石榴、柚子、血橙,酸酸甜甜,的確超級refreshing!比起一般加甜醋、柚子醋既更為特別!酸薑帶子又係fusion菜,帶子極級滑溜、新鮮,配上酸薑,一口KO!呢度既長通粉同扁意粉都煮得正宗,口感偏有咬口,唔會太腍太軟,剛剛好。蕃茄味同呑拿魚味都調得好濃郁特出,汁好惹味。上面既龍蝦同蟹腳,亦無overcook
首先係大盤Seafood Platter😱
有生蠔、蟹腳、蝦、翡翠螺等等等等等等等。
全部海鮮都好新鮮,鮮甜又肥美,食到Lamlam脷😋
呢間餐廳新開兩三個月左右,最近推出新菜單、新優惠😝
然後係黎到呢度必點既牛角包!
估到牛角包入面夾住咩嗎?
開估:北京片皮鴨😱
再試試大隻到無朋友既蜆!
呢度既長通粉同扁意粉都煮得正宗,口感偏有咬口,唔會太腍太軟,剛剛好。蕃茄味同呑拿魚味都調得好濃郁特出,汁好惹味。上面既龍蝦同蟹腳,亦無overcook,肉質依然鮮嫩!
牛扒大約係七成熟,但都無韌,依然嫩滑富牛味。但我最欣賞既,係旁邊既紫薯蓉!一般都只會用普通薯蓉,呢度用上紫薯。而且紫薯蓉十分清甜幼滑,令人耳目一新!就算飽都忍唔住要不停再食!
最後到甜品。雖然唔係呢度既主打,但水準都唔錯。
藍莓芝士蛋糕好軟滑,芝士用料上盛,食得出好香濃既芝士味道。Creme brulee既焦糖面有燒脆,內裏嫩滑,但cream味可以再濃d!