2019-11-21
一段時間冇食日本菜 心思思又會想食 今晚我地就去左尖沙咀食呢間漁道樂😚 一入去真係好似去左日本磯燒水產個d居酒屋咁 好靚好舒服😍係店員既推介下我地叫左好多野食 等我逐一介紹下啦😆1. 燒蟹甲羅 可以話係每次必點既一樣食物🤤 上菜後店員會幫你燒埋 每一口都係蟹籽 蟹膏 蟹肉 超幸福🤗2. 燒帆立貝 超大隻既帆立貝 店員同樣會幫你燒 燒嘅過程加左d酒 食落好香甜彈牙👍🏻3. 蒜燒牛舌 調味岩岩好 牛舌爽口入味 記得趁熱食👅4. 漁•五點刺身 有三文魚 甜蝦 油甘魚 呑拿魚 魷魚 份量多 又厚又肥美😋5. 牛油果軟殻蟹沙律 超愛既一個combination 😜 牛油果配上既係黑松露沙律醬 好香 軟殻蟹勁大隻 好食😆6. 海皇卷 壽司飯包裹着蔥 加上面頭既角切魚生粒 有意想不到既清新口感 味道豐富👍🏻7. 什錦天婦羅 份量好多 有2大隻蝦 冬菇 蕃薯 南瓜 茄子 魚塊等等 炸漿唔算厚😊8. 蘋果乳酸 巨峰乳酸 酸酸甜甜幾開胃 蘋果乳酸CP值更高 面頭舖上好多粒蘋果粒 食飽仲可以當甜品 好滿足🌟
係店員既推介下我地叫左好多野食 等我逐一介紹下啦😆
3. 蒜燒牛舌 調味岩岩好 牛舌爽口入味 記得趁熱食👅