餐廳: 鮨燐
資訊:

今日放工就獎勵吓自己同朋友食個Omakase🇯🇵 用料新鮮而且大廚好有誠意又唔會太拘謹🤪最近做緊優惠14貫壽司有期間限定既65折優惠🥹食到咁高質素既壽司真係CP值超高💰⭐️ 先付 🍱前菜嘅擺盤好有心思有種春日嘅感覺🌿 鴨胸肉配上芥辣有種開胃感🦆 湯葉豆腐配上蟹肉好有日式既優雅🦀 八爪魚子配上柚子汁嘅配搭好特別鹹鮮中帶清新🍊⭐️ 石垣鯛 🪨輕輕用柚子點綴魚肉爽口又新鮮🩵⭐️ 帆立貝 🐚飽滿又軟嫩充滿海水嘅清甜味道🌊⭐️ 深海池魚 💙油香嘅分布好豐富入口特別甘香😝⭐️ 伊佐木 🪵彈牙而且魚香味突出同樣有豐富嘅油分💪🏻⭐️ 魷魚 🦑輕輕炙燒令到爽口嘅口感更加突出🔥一啲都唔會韌⭐️ 鰤魚 🐟輕輕用咗味增醬調味🧡提升了鹹鮮嘅層次同風味🤩⭐️ 赤貝 ❤️‍🔥肉質爽口好新鮮😛平時麻麻地既我都覺得好有驚喜🥰⭐️ 鮫鰈魚 🐠係我最鍾意嘅刺身之一肉質比較嫩滑同細緻😀帶著鮮甜的感覺⭐️ 花竹蝦 🦐紋理非常新鮮🧡 一向喜歡蝦的我好欣賞配上清新既口感😝⭐️ 中拖羅 🩷入口好軟嫩😊師傅特別話今日嘅黎貨好新鮮冇乜筋位好有驚喜😎⭐️ 金目鯛 👁️又係肉質比較鮮甜同嫩滑既一款🥳 魚味恰到好處 ⭐️ 大拖羅 ❤️入口既油脂有半溶在口感覺🧈 豐腴的感覺好
先付
⭐️ 左口魚 🍙
用上紫菜包住令到爽口既口感更有層次😝味道平衡返上一到既油香
赤鯥
⭐️ 赤鯥 ❣️
係我最鍾意食嘅一款壽司唔誇張🤣 鮮味同油份嘅平衡十分滿意🫶🏻
味增湯
⭐️ 味增湯 🍲
清爽地終結一晚既壽司平衡返味蕾好溫暖🌱
抹茶奶凍
⭐️ 抹茶奶凍 🍵
甜品竟然有驚喜🤗抹茶味道香濃又綿密🍼配上黑豆好有傳統特色味道更分明
先付
石垣鯛