2023-04-21
最近係西環呢邊做嘢,行過見到呢間餐廳有好多人排隊。原來係石燒和牛嘅,咁就即刻上網查吓呢間係何方神聖!😍感覺好高質,即刻趁lunch去試一試先。A4黑毛和牛吉列牛 $188(+$38轉做套餐,入邊有蜆湯、雜菜、沙律、白飯+飲品)本身都好鍾意食吉列牛,佢呢個黑毛和牛啲雪花紋好正,輕輕咁燒幾下,等啲牛變成啡色,就忍唔住食啦。一咬佢有好香嘅牛肉味,好好食,值得推薦。一口牛肉再加一啖日本米飯。每啖入口我都覺得好滿足💕💕A4黑毛和牛厚切三角腩片 $168(+$38轉做套餐,入邊有蜆湯、雜菜、沙律、白飯、飲品)三角腩肉質軟滑,因為呢個位牛脂分布平均,所以佢既牛味都好平衡😋燒完佢啲油花更香更juicy 😍 我哋仲加咗$10轉左個月見蛋紫菜飯,牛、紫菜、日本飯再溝埋啲蛋漿超滿足!小食:雞皮餃子、吉列蠔雞皮餃子脆卜卜,而且熱辣辣。好適合送酒;而吉列蠔炸到金黃色,一啲腥味都冇,蠔肉鮮甜肥美。飲品:富士山特飲、白蘋果汁(跟餐半價)聽聞呢杯富士山特飲超高人氣,個顏色同賣相一流,酸酸甜甜,好飲💕白蘋果汁都唔會過分酸,飲完都好開胃中和左個熱氣感😍
A4黑毛和牛吉列牛 $188
(+$38轉做套餐,入邊有蜆湯、雜菜、沙律、白飯+飲品)
A4黑毛和牛厚切三角腩片 $168
(+$38轉做套餐,入邊有蜆湯、雜菜、沙律、白飯、飲品)
小食:雞皮餃子、吉列蠔
飲品:富士山特飲、白蘋果汁
(跟餐半價)