2023-11-02
星海.星海薈 📍觀塘開源道79號鰐魚恤中心2樓好耐系無飲茶🫖今日去左星海.星海薈 飲下午茶👏🏻😋店內裝修好有氣派配埋天花燈同埋現場裝飾設計😍現場環境好靚🥳非常岩擺酒搞婚禮👰🏼🤵🏻♂️👏🏻系個禁舒服嘅環境用餐🥢認真唔錯👍🏻樓底高現場即使人多你都唔會覺得擠迫😆空間感好夠我地叫左多款點心~點心都系即叫蒸👍🏻相當高質來食下午茶☕️有多款優惠‼️慢慢食嘆下茶而且款式選擇多✅除咗手工點心之外仲有不同嘅炸物、粉面、甜品🔸點心拼盤 ~ 一次過食到幾款點心跟有蜂巢黃金糕、菜苗餃、潮州粉果及蜜籽燒賣皇各2件蒸點🔸時菜鯪魚球 🔸軟滑牛肉腸 🔸蟲草花棉花雞 🔸蜜汁叉燒包 🔸豉汁蒸排骨 🔸醬皇蒸鳳爪 粉面🔸豉油皇炒麵 🔸燒鵝米粉炸物🔸脆皮咸水角 🔸蜜汁叉燒酥 🔸香煎蘿蔔糕甜品🔸養顏姜汁糕 🔸松化脆麻花 整體來講~食物認真唔錯😋#星海星海薈 #星海 #星海薈 #酒樓 #擺酒#hkkol #hkfoodie #foodiehk #like #follow #lobster #龍蝦 #燒肉 #豆腐 #炒飯 #咸蛋黃 #婚禮 #婚嫁 #美食 #宴會 #聚餐 #點心 #婚宴場地 #wedding #觀塘美食#
星海.星海薈
📍觀塘開源道79號鰐魚恤中心2樓
好耐系無飲茶🫖今日去左星海.星海薈
飲下午茶👏🏻😋店內裝修好有氣派
配埋天花燈同埋現場裝飾設計😍
現場環境好靚🥳非常岩擺酒搞婚禮👰🏼🤵🏻♂️👏🏻
系個禁舒服嘅環境用餐🥢認真唔錯👍🏻樓底高
現場即使人多你都唔會覺得擠迫😆空間感好夠
我地叫左多款點心~
點心都系即叫蒸👍🏻相當高質
來食下午茶☕️有多款優惠‼️慢慢食嘆下茶
而且款式選擇多✅除咗手工點心之外
仲有不同嘅炸物、粉面、甜品
🔸點心拼盤 ~ 一次過食到幾款點心
跟有蜂巢黃金糕、菜苗餃、
潮州粉果及蜜籽燒賣皇各2件
🔸養顏姜汁糕
🔸松化脆麻花
整體來講~食物認真唔錯😋
#星海星海薈 #星海 #星海薈 #酒樓 #擺酒
#hkkol #hkfoodie #foodiehk #like #follow #lobster #龍蝦 #燒肉 #豆腐 #炒飯 #咸蛋黃 #婚禮 #婚嫁 #美食 #宴會 #聚餐 #點心 #婚宴場地 #wedding #觀塘美食#觀塘