2024-12-21
話說之前同事帶我食過,今日帶老細嚟再試!話時話我好鍾意呢度嘅格局,通風系統好好,有私隱得嚟又唔會烏煙瘴氣~套餐價格豐儉由人!我揀返上次食過嘅「九品芝麻」,老細想食龍蝦,就叫咗個「八府巡按」~佢係一人一爐嘅蒸鍋,好方便~有晒時間掣話畀你聽幾時夠鐘,絕對唔會蒸到啲嘢老曬!食完蒸鍋仲可以打邊爐,有唔同湯底畀你揀,仲可以揀米線、烏冬同出前一丁添!「八府巡案」:先嚟沙律同前菜炸物,餃子同雞翼都好香口~有半隻龍蝦~蟶子同蟹二選一,除咗龍蝦仲有大大隻鮑魚、北海道元貝、彩貝、貴妃蚌同北寄貝,仲有三隻蝦~全部海鮮都非常新鮮!!火鍋配料跟咗三寶丸:牛骨濃汁牛丸、姜汁皮蛋貢丸同招牌墨魚丸,全部非常彈牙!!仲有三種肉類可以揀:安格斯牛肉、豚肉同雞腿肉~但係我發覺啲肉放埋落去蒸仲滑,仲好味~仲有唔同嘅蔬菜:娃娃菜、生菜、粟米同南瓜,包你飲食均衡!!「九品芝麻」:雖然冇龍蝦同蟶子,但係都有五種海鮮,都係一樣咁新鮮~前菜係沙律同章魚燒兩粒,都係熱辣辣即叫即製㗎!基本上肉類除咗唔係安格斯牛肉之外,丸同蔬菜都係一樣,所以呢個餐好鬼抵食!!佢嘅飲品有汽水同茶,如果想飲啤酒都有幾款選擇~好鍾意呢度嘅氣氛,隔住啲簾好有私隱,
佢嘅飲品有汽水同茶,如果想飲啤酒都有幾款選擇~好鍾意呢度嘅氣氛,隔住啲簾好有私隱,環境清靜舒適,而且服務員態度好殷勤,間中就會走嚟同你倒殼倒垃圾~臨走仲有兩粒雪米糍做甜品添!!真係飽到上心口~有時間真係會再嚟幫襯!