2017-10-23 7269 瀏覽
人生總有不如意既事十常八九啦關關難過關關過為左慶祝下 粉碎左心頭大石今晚呢 同好朋友去食我最愛既西班牙菜👯食餐好係滿足食物鏈既最底層-位於中環,餐廳環境裝修高檔,好grand 安排左窗邊位,頗喜歡望街景望住忙碌街上走動既人感覺自己更悠閒😌-餐前有塊蕃茄醬既餅乾甜甜地幾特別-🐷‘Cochinillo’ crispy suckling pig 脆皮乳豬配薯仔、洋蔥及黑松露薯餅乳豬皮烤得好香脆🤤黑松露薯餅好香口肉質肥美啖啖肉-🌟Pan fried scallop w/ grilled asparagus,kikos & truffle mayonaise香煎帶子配炭燒露筍、燒粟米及黑松露蛋黃醬帶子肥美煎得剛剛好,很鮮甜配埋醬汁味道更上一層樓 -🦐’Gambas al Ajillo’ Sauté prawns with garlic & chilli 蒜香辣味橄欖油煎大蝦蝦頗大隻 新鮮有光澤辣辣地帶少少蒜香好惹味-🥚Egg w/ foie gras & truffle -低溫煮有機雞蛋,炸薯絲及洋蔥絲配煎鵝肝及黑松露口感好豐富既一道菜炸薯絲及洋蔥絲 炸得唔會太油膩熱辣辣 幾脆口鵝肝唔會有膻味,
人生總有不如意既事
十常八九啦
關關難過關關過
為左慶祝下 粉碎左心頭大石
今晚呢 同好朋友去食我最愛既西班牙菜👯
食餐好係滿足食物鏈既最底層
位於中環,餐廳環境裝修高檔,好grand
安排左窗邊位,頗喜歡望街景
望住忙碌街上走動既人
感覺自己更悠閒😌

餐前有塊蕃茄醬既餅乾
甜甜地幾特別

脆皮乳豬配薯仔、洋蔥及黑松露薯餅
乳豬皮烤得好香脆🤤黑松露薯餅好香口
肉質肥美啖啖肉

香煎帶子配炭燒露筍、燒粟米及黑松露蛋黃醬
帶子肥美煎得剛剛好,很鮮甜
配埋醬汁味道更上一層樓

蒜香辣味橄欖油煎大蝦
蝦頗大隻 新鮮有光澤
辣辣地帶少少蒜香
好惹味

🥚Egg w/ foie gras & truffle -
低溫煮有機雞蛋,炸薯絲及洋蔥絲配煎鵝肝及黑松露
口感好豐富既一道菜
炸薯絲及洋蔥絲 炸得唔會太油膩
熱辣辣 幾脆口
鵝肝唔會有膻味,都唔會好油
黑松露都香口
不過食左少少開始滯了😅
份量都頗多
Egg w/ foie gras & truffle

🐟Spanish cod fish -
醃漬西班牙鱈魚 配蕃茄、乾橄欖同炸魚皮
賣相唔錯呀
炸魚皮好香脆