2024-12-03
今日同朋友食飯,就選擇咗一間旺角樓上舖頭,呢間餐廳聽就聽得多,因為佢裝修風格幾靚,而且有露台,仲有一幅好大嘅壁畫😝一入門口就見到有塊好型嘅鏡😹打卡一流,見到有套餐選擇,又幾抵,可以試一試套餐$688 椰菜花湯味道清清地,不過好Creamy,唔會好稀軟殼蟹闊條麵麵條十分之有嚼勁,好掛汁,所以味道非常濃郁,而軟殼蟹都大大隻脆卜卜,可以share黎食😝😝😝炭燒肉眼牛扒🥩叫咗五成熟,真係做到五成熟👏🏻👏🏻牛肉非常之嫩滑,而且有少少油脂啱啱好,仲有配埋薯條🍟、蒜頭、沙律和大啡菇,一次過滿足晒幾個願望! ! Nama Sabi -Mint Gin, Yuzu, Lemon, Honey, Wasabi 非常容易入口,因為有柚子、蜂蜜、檸檬,味道比較清甜可口但又有芥末,所以非常多層次👏🏻Sichuan Smash- Tequila, Lychee, Peach, Homemade Sichuan Peppercorn Syrup 四川花椒帶出小小嘅辣感覺,但同時又有荔枝同埋桃🍑中和返,就變得入口順滑REFLECT Restaurant & Bar (旺角)旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12
套餐$688
椰菜花湯
味道清清地,不過好Creamy,唔會好稀
軟殼蟹闊條麵
炭燒肉眼牛扒🥩
REFLECT Restaurant & Bar (旺角)
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓