2025-03-01
今日黎到新蒲崗行街,呢道開左好多食肆,人流都好多,比我地發現左呢間餐廳,店面雖然細細地,但係食物質素都唔錯,事不宜遲,直接入正題。主食方面我地叫左煎虎蝦香草濃蝦汁扁意粉,虎蝦都有成四大隻咁多,非常之有誠意,香濃既蝦汁味道都唔錯,滿滿既滿足感。值得一試。第二個主食係經典煙肉卡邦尼扁意粉,呢款係我既最愛,煙肉非常有口感,卡邦尼非常Creamy,味道係我好喜愛既,真係世界級享受。識食一定要試呢款。我個人十分喜愛。飲品方面呢道都好有特色,首先係玫瑰蘋果氣泡飲,呢個賣相都十分吸引,飲落一浸浸淡香既玫瑰味同蘋果味既結合,非常清新,唔會好甜,適合女士們飲用。非常值得推介。另一杯係冷萃咖啡,呢個係凍既即磨咖啡,選用高級既咖啡即磨而成,浸浸濃香嘅咖啡味,識品嘗咖啡既朋友仔一定會喜愛。