2024-11-10
一直bookmark 左呢間係尖東的越南fusion菜,今晚終於有機會去食啦,好期待。DIY $78自己可以親手包越南米紙卷,有濱海,醃咗嘅白蘿蔔絲,青瓜,菠蘿,生菜,越南香草,另外有個酸酸辣辣嘅sauce,將所有材料包埋再點呢個醬食,好開胃。Grilled Lamb Chop $288有三大舊羊架,一啲都唔會有羶味,肥瘦適中,而且肉質比我想像中嫩滑。Pho Bo Wagyu $168再加左條烤牛骨髓 $78河粉好煙韌,湯底超濃牛肉味,牛肉份量都幾多,個牛骨髓入口即溶,成個配搭好有驚喜👍👍😍😍Smoky Mil $98好有儀式感的一杯cocktail,會將啲煙打入個玻璃罩到,再蓋住杯cocktail,一打開好香煙熏味,入口好順滑。Mango Silk Sling $98好夏日的感覺,因為用左Mango 同Coconut,好清新的感覺。榴槤糯米飯椰子雪糕 $118佢啲雪糕好棉密,椰子雪糕個味都好出,唔會俾榴槤味雪糕蓋過左,再加上啲花生碎同糯米飯增加口感,為呢一餐劃上完美句號,真係好滿足🥰🥰
DIY $78
Grilled Lamb Chop $288