2024-08-01
話咁快就暑假,梗係要趁得閒啲約吓朋友食lunch,今次就嚟到呢一間喺正油麻地站附近嘅Cafe,個入口有啲隱蔽,我哋都搵咗陣先見到🤣🤣入到去Cafe唔算好大,我哋簡簡單單叫咗2個lunch set一齊share👍🏻每個餐都包咗一份前菜、主菜同埋飲品,我同朋友分別叫咗田園沙律同是日餐湯,今日嘅餐湯係洋蔥湯,仲配咗塊蒜蓉包。湯嘅味道有啲fusion感覺,本身一碗好似好好中式嘅湯,加咗香料之後成件事就西式咗🤘🏻Today Special - 西冷牛扒薯菜 $108以呢個價錢食西冷牛扒真係好抵!我哋叫咗七成,肉質鮮嫩,唔會好嚡,食落去肉味都好夠,配埋經過調味嘅薯菜,中和左肉嘅膩😙蟹籽忌廉汁菠菜海鮮芝士焗飯 $88超推薦!一攞上枱賣相已經勁適合打卡!每一啖都好足料,入邊有好多海鮮,再配埋白汁同埋海量嘅芝士,食落去的確有啲膩同飽肚,但係味道完全唔會失色!SET飲品我哋叫咗兩杯橙汁,聽店員講呢杯係土耳其100%純度橙汁,飲落去酸酸甜甜,都幾開胃!
Today Special - 西冷牛扒薯菜 $108
蟹籽忌廉汁菠菜海鮮芝士焗飯 $88