2023-01-09
2001 瀏覽
#帝景酒店 🏨秋日「蟹」逅 至臻‧大閘蟹晚市套餐 🦀【至臻‧大閘蟹晚市套餐 】🦀🥒蔥油海蜇頭‧蟹皇醬脆茄子‧藍莓淮山蔥油雞食得多,配上海蜇的確新鮮感,咋過嘅茄子配埋蟹黃醬,非常香口!藍莓淮山組合酸甜隔壁!清新開胃😉 🍲蟹粉龍皇海味燴拉絲燕液矜貴燕窩伴蝦肉和帶子熬煮成滋潤海皇湯羹,加入蟹粉、海參絲和花膠絲,鮮香十足,入口啖啖海鮮燕窩,百味俱全。 🍤珊瑚蟹粉芙蓉蝦球經典粵菜芙蓉蝦球配上蛋白清蒸成嫩滑芙蓉,口感嫩滑😋,面頭有多一層鮮味無比的蟹粉精華,剛從口感,味道層次豐富,非常鐘意呢道菜!🐔麻辣蟹粉手撕雞鮮甜蟹粉配上麻而不辣嘅手撕雞,加上青瓜做伴😍好夾!🦀紫蘇蒸江蘇大閘蟹 (每位公蟹一隻 / 每隻約四兩半)每隻都選用足四両半重的江蘇大閘蟹,配上紫蘇葉以傳統清蒸煮法炮製,利用蒸氣將肥美鮮甜的大閘蟹慢慢蒸熟,保留其原汁原味的蟹膏精華及蟹肉鮮味😋😋 🥟蟹粉小籠包一口食下,鮮甜無比嘅醬汁在口中打滾😍😍🍚蟹皇醬荷葉飯每粒飯都入味,太過分!面頭同樣有動人蟹粉醬,多一個我都願意食😝 🍡三色藜麥芝麻湯圓薑母茶食完蟹要暖翻個肚,演唔少得薑茶,仲加咗藜麥實在夠曬健康又特別😉
秋日「蟹」逅 至臻‧大閘蟹晚市套餐
🦀【至臻‧大閘蟹晚市套餐 】🦀
🥒蔥油海蜇頭‧蟹皇醬脆茄子‧藍莓淮山
🍤珊瑚蟹粉芙蓉蝦球
🐔麻辣蟹粉手撕雞
鮮甜蟹粉配上麻而不辣嘅手撕雞,加上青瓜做伴😍好夾!
🥟蟹粉小籠包
一口食下,鮮甜無比嘅醬汁在口中打滾😍😍
🍡三色藜麥芝麻湯圓薑母茶