2024-07-29
今日去到好熱鬧繁華嘅灣仔,同比賽嘅做朋友一齊慶祝!雖然輸得好唔甘心、因為唔應該係輸🫡但係完全冇數我哋兩個興係關於慶功!比賽得咁辛苦,一定要獎勵吓自己同朋友!叫一個高級奢華嘅套餐!有晒大家鍾意食嘅嘢!今次全部挑選高級食材!同埋當地日本嘅食材!務求最高質最新鮮!季節時令沙律用當地日本最新鮮嘅蔬菜蔬果類配合味道非常天然!魚子鵝肝蒸蛋魚子醬配蒸蛋,相信大家唔係經常食到,再加上仲要有蒸鵝肝味道非常獨特!鮮活龍蝦龍蝦本身唔使講都知好好食!但係再配合特製醬汁再加燒烤法,真係啖啖滋味!原隻鮮活南非鮑魚活燒鮑魚都唔係一個最大嘅重點,而係佢嘅忌廉醬汁昆布、味道真係令人好難忘!季節時令海鮮搜羅咗日本最當地最珍貴嘅海鮮,一定要呢度先有得食!香煎頂級鵝肝呢個鵝肝最特別嘅!係佢半隻手掌咁大,真係超級抵食,除咗感覺非常回本之外!完全唔需要落咩醬!好特別嘅醬!淨係需要點黑醋汁鹿兒島霜降和牛厚燒我個人覺得食咗咁多高質素嘅食物,難免個胃一定會有啲頂住、雖然和牛食五成熟一定係超好食!但係呢隻牛實在太高質素七成熟都好好食!冇咁飽肚感!秋田王牌炒飯 無可否認佢呢個王牌炒飯真係好香料好齊!非常開胃!最後仲有日式炒椰菜,同埋原隻龍
比賽得咁辛苦,一定要獎勵吓自己同朋友!
季節時令沙律
用當地日本最新鮮嘅蔬菜蔬果類配合味道非常天然!
魚子鵝肝蒸蛋
鮮活龍蝦
原隻鮮活南非鮑魚
季節時令海鮮
搜羅咗日本最當地最珍貴嘅海鮮,一定要呢度先有得食!
香煎頂級鵝肝
鹿兒島霜降和牛厚燒
秋田王牌炒飯
無可否認佢呢個王牌炒飯真係好香料好齊!非常開胃!
最後仲有日式炒椰菜,同埋原隻龍蝦頭嘅龍蝦湯,非常鮮甜飽滿!甜品🍧豆沙餅配芒果雪糕!位置位於灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 8樓!叫秋田鐵板燒!