2024-09-05 365 瀏覽
今日我哋去尖沙咀食鐵板燒,我就點咗和牛鵝肝帝王虎蝦一人前鐵板餐,首先有前菜三小點,有牛蒡漬、豆腐、煙燻雞肉等,之後就上刺身,分別係鮮魷魚、赤身、油甘魚,刺身非常新鮮甜美,而且好厚切,油甘魚回甘味香,沙律有火龍果和青豆。🙋🏻‍♀️之後,就到主角鐵板燒,大廚係我哋面前表演佢精湛嘅廚藝,真係賞心悅目。首先係 深海野生白鱈魚,魚肉入口細嫩,好美味,又香又滑。之後,就到帝王虎蝦,非常大隻,蝦肉結實爽口,廚師肉蝦膏造成醬汁再淋係面,非常入味。最後就係香煎鵝肝,非常香口。😁跟住,就到A4鹿兒島和牛卷,牛肉肉質細嫩,幾乎入口即溶,油脂分布平均,旁邊仲有海鹽同蒜片點黎食。🤤食飽飽之後就到鐵板炒飯,仲可以有兩種食飯,另一種係茶漬飯,同埋仲有味噌湯和甜品。🥹