2024-08-02 288 瀏覽
今晚約左閨蜜去旺角食飯突然之間好想食韓國嘢 諗都冇諗就揀左outdark已經唔係第一次幫襯 鍾意佢環境舒服 食物大份 質素極高😋由於無訂枱 都等咗一陣 好彩出邊有位坐 傾住計好快就可以入座🤭每次去到必定點佢嘅炸雞同埋炒年糕 大推😋我哋四個人 點咗全份雙拼炸雞 今次揀咗醬油味同甜辣味 因為有人唔食得辣 所以冇挑戰辛辣炸雞😛 一如以往嘅大大份🤤 炸雞配搭上唔同嘅炸薯 再加上靈魂芝士粉 一上菜淨係掛住食薯條🤣 由於炸雞係即叫即整 所以極度香脆 雞肉鮮嫩多汁 再配埋酸酸甜甜嘅醬 非常開胃😋 除咗必食炸雞之外 佢哋嘅鍋物都係必點!今次叫咗腩肉年糕鍋同魚糕湯鍋年糕鍋嘅精髓就係爐邊嘅配菜🤗 加熱到芝士溶化有拉絲嘅效果 就係時候夾舊腩肉 配上芝士同埋泡菜一齊食 完全係味覺上嘅享受😋 極度推薦大家咁樣食👍🏻👍🏻 加上配上芝士一齊食 唔食得辣嘅朋友都接受到🤣由於韓國嘢多數都係辣 所以我哋點咗個串串魚糕湯 照顧唔食得辣嘅朋友😛 一嚟到即刻飲啖湯 湯底十分清甜 特別係啱啱食咗咁多辣嘢 完全係中和番🤣 魚糕嘅份量亦都十分多 而且有不同種類 配上海鮮薯粉同埋蔬菜🥬 四個人食都覺得多 非常抵食🤗另外亦點咗份牛肉飯卷
今晚約左閨蜜去旺角食飯
突然之間好想食韓國嘢 諗都冇諗就揀左outdark
已經唔係第一次幫襯 鍾意佢環境舒服 食物大份 質素極高😋

每次去到必定點佢嘅炸雞同埋炒年糕 大推😋

除咗必食炸雞之外 佢哋嘅鍋物都係必點!
今次叫咗腩肉年糕鍋同魚糕湯鍋

另外亦點咗份牛肉飯卷 完全做到韓國食嘅水準😳 牛肉、米飯,加埋紅蘿蔔同青瓜 口感非常豐富 👍🏻

飲品方面 我哋揀咗士多啤梨米酒 由於佢係用個壺裝住 而且係比碗我哋飲酒用 完全同韓劇一模一樣🤣 試過幾款佢嘅米酒 最鍾意士多啤梨味 佢有好香嘅酒味 但入口係甜甜嘅士多啤梨味 味道清爽又唔會假 而且非常易入口 啱晒想小酌兩杯嘅朋友🥰

整體嚟講 呢間餐廳嘅食物一直維持到高水準 所以每次朋友約咗朋友喺旺角 提起話想食韓國嘢 一定會推薦呢間🥰 未試過嘅朋友一定要黎試!唔使飛韓國都食到韓國嘅水準👍🏻👍🏻