2019-08-12
今日行旺角,經過呢間韓燒同朋友都想食就入左去了,個時7點半左右,唔太多人,反而8點就開始滿座。先唔講味道,服務已經好好,只要服務員得閒就會幫你燒埋,唔想/唔識燒都唔洗驚,當然你亦都可以選擇自己燒想要既熟度。黑毛豬果然名不虛傳,見到賣相已經覺得好吸引,食落覺得肥瘦適中,唔會"韌",而且可以用生菜夾住食,唔會覺得好油膩,再加埋自己鐘意既醬汁調味,可以有埋甜酸味。A4日本和牛簡直無得頂!賣相100分,油花分佈平均,然後煮到仲有啲粉嫩色,肉質軟嫩,入口即溶,已經諗定下次要食佢個牛拼盤試埋佢其他牛。至於匈牙利鵝肝,覺得份量都算多,呢度既鵝肝比較淋身,但幾香幾滋味,同樣有入口即溶既感覺。另外叫左忌廉溝鮮奶同韓國粒粒提子汁,提子汁入面有一粒粒啫喱咁,幾有口感,甜甜地既。