2024-06-21
今日行完山去到太古城搵野食,見到呢個2人餐幾吸引而且好多款式揀,就決定試一試!入面裝修係幾靚既而且真係有種去左韓國café既感覺,空間感好大好舒服,慢慢坐下傾下計都唔錯。肉醬牛胸肉蛋包飯&墨汁大蝦魚籽意粉蛋包飯外型好吸引,牛胸肉唔會好肥,牛味濃郁而且蛋香味都好足夠,配合埋肉醬一齊食層次感豐富而且夠哂飽肚。意粉方面係真係用墨汁去整而唔係意粉變左黑色既墨汁意粉,大蝦好新鮮彈牙,加埋意粉一齊食好夾又唔會太漏。炸雞拼盤呢個炸雞拼盤出乎意料地份量多而且好好食,炸雞新鮮炸起夠juicy又唔會太油膩,加上可以揀3款醬汁,我就揀左蜜糖、洋蔥同埋甜辣,3款都好出色又唔會過多醬汁,雞皮都仲可以保持到爽脆! 雞肉就真係好有肉汁,真心好推介。甘筍Oreo Mousse Cake呢個蛋糕外型幾得意而朱古力味道幾突出,有好多層,食落口感豐富。鮮奶咖啡&香桃梳打咖啡幾香濃而且奶都夠滑,梳打同炸雞真係絕配,加埋一齊好正!
肉醬牛胸肉蛋包飯&墨汁大蝦魚籽意粉
炸雞拼盤
甘筍Oreo Mousse Cake
鮮奶咖啡&香桃梳打
咖啡幾香濃而且奶都夠滑,梳打同炸雞真係絕配,加埋一齊好正!