放長假係屋企玩下煮飯仔,買開焙培食品既朋友介紹我呢度買急凍食品cp值高。於是走左個轉,買了心頭好。店鋪企理乾淨選擇不少,有豬,牛,龍蝦,帶子,魚子醬。買左塊澳洲和牛m5 wagyu 肉眼170g $178比起日本超市買平成一半。放假日,買左d蔬菜(泰國茄,西蘭花,紅蘿白)煮好 ,整左個薯蓉,把牛肉解凍。個真室包裝令舊牛可以貼住水咁解凍好方便,唔似平時要連包裝盒一齊浸係水度。 再加個透明保鮮貼,輕輕一拉,成舊牛拎得去煮,比起平均要雙手打開保鮮紙更方便。燒好個鍋,加牛油,煮一陣,已有牛香。望住牛脂肪溶化,就知舊牛3成熟了。 切開好林,係口中化開,但冇麥牛味,所以煎熟d就香d, 煎生d就林d。 睇你想要邊種。。煎到變金黃就7成熟。調味就加左少少鹽同胡椒粉。USA black cod $78因為小朋友鍾意食魚,所以平時從不煮魚既我,第一次煮。我都唔清楚要唔要加水煮,但我第一次煮就反轉得太多次,變成個魚皮甩甩地,同埋食到中間好軟,好重魚味。因為煮俾小朋友食都係全熟好d, 所以我再煎多次,煮到d肉既坑紋出哂黎,就得喇。調味就加左胡椒粉同豉油,同蒜蓉。小朋友食哂但唔肯食配菜。個包裝同牛一樣都係好易解

店鋪企理乾淨

選擇不少,有豬,牛,龍蝦,帶子,魚子醬。

買左塊澳洲和牛m5 wagyu 肉眼170g $178
比起日本超市買平成一半。

USA black cod $78

個包裝同牛一樣都係好易解凍同撕開。

店員好nice, 店內環境好舒適。

外賣自取