2024-12-26
聖誕節就嚟到holiday mood on! 放假約咗前同事一齊敘舊,揀咗大家都就腳嘅CARVER,喺銅鑼灣皇冠假日酒店入面,環境寬敞明亮,食嘢傾偈渡過一個愉快嘅週末!今日叫咗3 COURSES $268首先嚟嘅係 田園蔬菜沙律,幾開胃,入面有我鍾意食嘅燒南瓜、蓮藕同紅蘿蔔,配上蜂蜜芥末醬,味道真係幾夾!接住就係 香烤羊臀肉,羊臀肉煮得幾好,保留咗好多肉汁,配菜有薯蓉同田園蔬菜,賣相精美,食落去真係好滿足。最後上嘅係 白朱古力芝士慕絲,甜而不膩,旁邊仲有燴無花果,帶有淡淡清香,配上香料酒汁,提升咗口感層次,真係好好味!整個用餐體驗令人難忘!朋友都係叫咗個3 COURSES南瓜薑湯 夠味,仲加入咗酸忌廉,飲落去好滑順,味道真係好正!主菜嘅 經典炸魚薯條 用上鮟鱇魚柳,外脆內嫩,食得好滋味,真係經典美味!至於甜品就好有心思,薑味曲奇脆餅芭菲,襯番臨近聖誕嘅節日氣氛,食落去又香又脆,令人感受到濃濃嘅節日喜悅!
今日叫咗3 COURSES $268
首先嚟嘅係 田園蔬菜沙律,幾開胃,入面有我鍾意食嘅燒南瓜、蓮藕同紅蘿蔔,配上蜂蜜芥末醬,味道真係幾夾! 接住就係 香烤羊臀肉,羊臀肉煮得幾好,保留咗好多肉汁,配菜有薯蓉同田園蔬菜,賣相精美,食落去真係好滿足。 最後上嘅係 白朱古力芝士慕絲,甜而不膩,旁邊仲有燴無花果,帶有淡淡清香,配上香料酒汁,提升咗口感層次,真係好好味!整個用餐體驗令人難忘!
朋友都係叫咗個3 COURSES
南瓜薑湯 夠味,仲加入咗酸忌廉,飲落去好滑順,味道真係好正! 主菜嘅 經典炸魚薯條 用上鮟鱇魚柳,外脆內嫩,食得好滋味,真係經典美味! 至於 甜品就好有心思,薑味曲奇脆餅芭菲,襯番臨近聖誕嘅節日氣氛,食落去又香又脆,令人感受到濃濃嘅節日喜悅!