2017-08-13 79 瀏覽
同朋友經過鰂魚涌,見到呢間新開既魚生外賣店,選擇好似幾多咁,價錢又唔太貴,決定一試!一入到去店員就比左張外賣紙我地睇,因為選擇實在係太多喇,所以我地揀左好耐都未揀到。呢個時候店員就建議我地可以試下D新推介,我見到春日丼有海膽同三文魚,幾岩我心水,就決定一試;而朋友就揀左自選海鮮丼。係等緊個魚生飯既時候店員就同我地吹水,話原來呢間店買夠2個飯就可以送外賣,可以提早叫定先,幾岩番工食Lunch喎,下次可以試下,不過今次我地就企係個鋪到食埋個飯先。等左冇幾耐我個春日丼終於整好,魚生份量都幾充足,三文魚好厚身,海膽亦都有三大嚿。魚生非常新鮮!特別係海膽,好鮮甜冇怪味,呢個價錢黎講幾高質!自選魚生飯賣相亦都好吸引,因為係自選飯所以飯底係飛魚子飯嚟,飛魚子非常足料,每一啖飯都佈滿飛魚子,好鮮甜有口感。魚生亦都非常新鮮,帆立貝大大粒;三文魚同油甘魚都係厚切,味道好鮮甜,非常滿足!整體黎講呢間魚生飯外賣店真係幾高質幾好食,最重要係食材新鮮得黎價錢又合理,我之後應該都會試下用佢個外賣服務XD咁放LUNCH又有多一個選擇。

春日丼(海膽/三文魚)

自選海鮮丼(火炙三文魚腩/油甘魚/帆立貝)

2017-08-12
5 分鐘 (外賣自取)
春日丼(海膽/三文魚)
自選海鮮丼(火炙三文魚腩/油甘魚/帆立貝)