2023-07-21
今日同我閨蜜專登黎上水食 「一燒肉」我地點左一人一個極上蟹味甲羅燒羅燒套餐$228因為就覺得呢個餐最出色同埋我哋都想食甲羅燒 同 和牛再追加左啲小食今日又食牛 🤭我食牛 我食牛真A4和牛* 🥩啲牛肉高質👍🏻入口即溶通常我食第一啖都會食原味唔需要點任何醬汁 認真品嚐原味和牛牛壺漬都一樣👍🏻 呢個有醃製比較濃味食燒肉識食,一定要揀啲高質既店🦀甲羅燒* 啲蟹膏好多 又香口 鮮甜燒完食有炭香,呢個正 唔係間間燒肉有得食厚切牛舌配塭蔥* 都好好味 香蔥味加切牛舌牛味濃,就算燒得熟,都仍然係爽嫩 證明係高質肉,蔥花落多與少 睇個人喜好😆小食叫左:鹿兒島和牛壽喜燒 、五花腩大蔥串 同啲蔬菜串燒 ,食材都屬高質同非常新鮮,味道一嘗便知👍🏻小食有多款串燒選擇,叫套餐可以用優惠價追加,由店舖煮,當你未燒好啲嘢食之前可以嚐嚐鮮😋松竹梅上攢熱清酒 🍶 套餐加配$28呢個真係超級抵 食和牛配埋清酒,一絕!而個爐 質地都好好 冇換過隔網但啲嘢食都冇痴過底,火力均勻集中1人套餐有麵豉湯前菜(可揀漬物 泡菜 或生雞蛋)仲有粟米同蕃茄配菜、飯、甜品今日係蕨餅。 一人餐份量好足夠!溫馨提一提,店舖建議用餐時間60分鐘 如
我地點左一人一個
真A4和牛* 🥩啲牛肉高質👍🏻入口即溶
通常我食第一啖都會食原味
唔需要點任何醬汁 認真品嚐原味和牛
鹿兒島A4 牛壺漬
食燒肉識食,一定要揀啲高質既店
蟹味🦀甲羅燒*
🦀甲羅燒* 啲蟹膏好多 又香口 鮮甜
燒完食有炭香,呢個正 唔係間間燒肉有得食
鹿兒島和牛壽喜燒串
松竹梅上攢熱清酒 🍶 套餐加配$28
呢個真係超級抵 食和牛配埋清酒,一絕!
而個爐 質地都好好 冇換過隔網
但啲嘢食都冇痴過底,火力均勻集中
溫馨提一提,店舖建議用餐時間60分鐘
如果諗住去試高質燒肉,記得睇定個餐牌
諗定食咩珍惜享受高質燒肉嘅時光😆
好滿足晚餐,極香牛味高質牛 👍🏻識食一定係食 一燒肉😋
如果上水比較遠,九龍灣都有分店
一焼肉 (上水)
📍上水龍琛路39號上水廣場4樓428B號舖
📍九龍灣宏照道 38 號megabox 2樓 25舖