之前聽過呢間西式餐廳出品唔錯, 而且朋友一直想試, 今日收工就同友人黎試一試裝修簡單舒服有少少古典英倫風而且絕對不失氣氛, 燈光昏暗, 加上許多燈飾嘅點綴好有格調同輕鬆感, 光影配搭得好有taste, 有少少似去左酒吧, 好relax , 另外場內及門口都有幾棵聖誕樹, 打卡一流~~!而家新開張優惠, 只要每人叫一個SET DINNER就送FREE-FLOW 90 分鐘任飲紅白酒同埋任食薯條(原價要加$248) "酒鬼表示非常興奮"咁我當然唔輸蝕, 紅白兩種酒都試曬, 個人認為 白酒 比較清爽易入口 ,即使不太好飲酒嘅朋友都接受到我同朋友叫左唔同嘅set可以一齊share, 分別係牛同魚前菜西班牙包配香蒜希臘芝士醬、油浸蕃茄、初榨橄欖油原本麵包真係平平無奇, (什至想棄包為左飲多兩杯酒)不過食落先發覺 靈魂芝士醬配上麵包, 香濃而不會太heavy, 淡淡的蒜香味令人胃口大開青沙律配油醋汁, 焦糖合桃沙律菜夠新鮮已經贏左, 原本其實我唔太鐘意合桃, 不過佢焗到脆脆地加上焦糖真係令我對合桃改觀泡沫烤南瓜湯用個小杯子裝住非常得意, 而且南瓜味非常濃郁, 好creammy, 太美味嘅關係俾我鯨
FREE-FLOW 紅白酒
我同朋友叫左唔同嘅set可以一齊share, 分別係牛同魚

前菜
西班牙包配香蒜希臘芝士醬、油浸蕃茄、初榨橄欖油
原本麵包真係平平無奇, (什至想棄包為左飲多兩杯酒)
泡沫烤南瓜湯
用個小杯子裝住非常得意, 而且南瓜味非常濃郁, 好creammy, 太美味嘅關係俾我鯨吞左落肚

兩款Main course都同樣點了蠟燭, 除左可以保溫仲可以增添氣氛感~
美國1855安格斯西冷牛扒(10oz)  5成熟
牛肉鮮嫩多汁, 而且肉味重, 上面有蒜片&海鹽調味, 所以不沾醬已經夠曬味!
香草焗原條法國鱸魚
香草焗原條法國鱸魚(550g)
魚味好重而無丁點腥味, 加上魚肉好嫩, 剛剛離骨, 時間控制得好好, 調味恰當亦唔會搶左魚嘅鮮味
個人喜好 擠上檸檬汁, 更能帶出鮮味

主菜份量真係好多, 酒都起碼每人飲左5-6杯, 好滿足, 跑到捧腹而回
任食薯條
PS不得不提, 薯條真係炸得好香脆好好食!
FREE-FLOW 紅白酒
任食薯條