2024-03-20
高質Fusion茶餐廳🇭🇰❤️🔥性價比高嘅食堂😍必食焗牛脷飯💯💎 三層芝士鮮茄焗牛脷飯 $64必食💯💯(😋:9.5/10)👍🏻:呢個可能係我食過最高質嘅茶餐廳焗飯😍😍😍佢個焗牛舌超級啱我心水💯❤️係焗得勁腍🤤我一定會再encore呢個飯‼️本身一開始見到啲牛舌切到一粒粒三角形🔺正方形▫️咁有少少失望😂點知食落超級腍!又超級入味!係超高質嘅焗牛舌🤤🤤仲要帶埋佢啲芝士真係超級多🧀加埋個炒飯底🍚啲飯都算粒粒分明,完全係最Perfect嘅配搭😚👎🏿:。💎 蒲燒鰻魚炒珍珠飯 $68值得一試❗️(😋:8.5/10)👍🏻:其實呢個飯都好食😂只係上面嗰個實在太surprise我了🙈🙈鰻魚炒飯好足料,差唔多每兩三啖就可以食到鰻魚粒🐟賣相唔錯都好有色水,味道都足夠,我個人都鍾意呢個少少濕濕地嘅口感😗不過可能有啲人會嫌唔夠炒得乾身🍚同埋如果以珍珠味嚟講嘅話會唔夠彈牙嘅口感🤣👎🏿:。💎 柚子雞翼 跟餐加$18可以一試✅(😋:7.2/10)👍🏻:每一個餐都可以追加小食有薯條同雞翼揀,我哋今次試咗個柚子雞翼就正正常常咁啦😂 柚子醬加雞翼鹹鹹甜甜咁囉🍊🍗如果唔鍾意食甜嘅雞翼就唔好嗌啦~ 佢有好多款味道俾大家揀的😍😍👎🏿:。
💎 三層芝士鮮茄焗牛脷飯 $64
必食💯💯(😋:9.5/10)
💎 蒲燒鰻魚炒珍珠飯 $68
值得一試❗️(😋:8.5/10)
💎 柚子雞翼 跟餐加$18
可以一試✅(😋:7.2/10)
💎 芝士肉醬薯條 $42
值得一試❗️(😋:8/10)
👍🏻:由於跟餐嘅薯條剩係得原味,我哋就直接嗌咗個薯條小食🍟,點知嚟到真係超大份!完全冇諗過🙈最後我哋係食唔晒的🤫芝士肉醬份量好多,賣相都幾靚🧀不過薯條炸得唔夠脆口,同埋好快凍咗就會冇咁好食🫣大家要把握時間😂😂😂
💎綜合水果紅茶 $24
可以一試✅ (😋:7.1/10)
👍🏻:外貌協會嘅我,俾佢個Menu呃咗🙈本身Menu係一杯好靚嘅水果茶來的🍹但始終都係一間茶餐廳😂😂可能係我要求太高啦🤫anyway 杯嘢飲都清新嘅🍀而且都有好多水果喺底🍎🍐🍊🍓但係菠蘿味比較重🍍蓋過咗其他生果味
環境:7.8/10
服務:8/10 (冇加一服務價)
價錢:人均約$100
性價比:8/10
本店:
📍 茶舍 (儲金閣) (大埔)
大埔大明里20號儲金閣12-20號地下A號舖
其他分店:
📍茶舍 (新港城中心(5期)) (馬鞍山)
馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(5期)地下G30號舖
📍茶舍 (景福街) (新蒲崗)
新蒲崗景福街91-95號地下5-7號舖
📍茶舍 (淘大商場2期) (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G242-245號舖
📍茶舍 (北帝街) (土瓜灣)
土瓜灣北帝街15號地舖