2024-11-07
最近同班老友一齊去尖沙咀食「里木」;一間日式廚師發辦店。聽班朋友講起,我都預早收工趕住去 🥳🥳🥳。等左約15分鐘就有位。坐低之後點左個Omakase Spring Menu($1780/人),首先出場係北海道松葉蟹配土佐醋果凍:松葉蟹新鮮又甜味,配上清新的土佐醋果凍,食完之後猶如置身於北海道海邊😂😂😂。再嚟配鯛魚刺身,魚肉肉質緊湊,再配上白子,滑嫩得黎又有一股淡淡嘅鮮味😚😚😚。海膽壽司使用大壽司米與海膽完美結合,味道豐富而誘人。我哋再上喜之次壽司,壽司內軟滑嘅喜之次與米相輔相承,令人回味無窮🤩🤩🤩。我哋食完先意識到,食咗咁多好鮮美既壽司,每一款食物都好滋味。😋😋😋 !埋單每人大約1780蚊,有d肉赤,但睇在食物新鮮,環境舒適,服務態度好,再加上呢種獨特嘅日本風情,都值得嘅!