2018-10-06
同朋友經過深水埗, 見e間意式餐廳裝修好新正, 感覺幾舒服, 就入去食dinner!👭😊 入到去, 燈光柔和, 坐位寬闊, 周圍佈置幾靚!👍🏻待應好好, 一坐低就遞水同menu, 之後介紹下今晚特別推介--鱸魚菜式。我同朋友都鐘意食魚, 決定點鱸魚同豬胺扒。😎😁 等過陣, 有d餐前小食提供👍🏻👍🏻e個薄餅好香脆, 點埋d橄欖油同黑醋好好味!😋配埋壼茉莉綠茶, 慢活! 食完小食無耐, 主菜豬胺扒上枱, 估唔到都好厚肉👍🏻😁, 賣相吸引!鋪面一片片過d係柚子, 香香甜甜, 幾好味!😋切開豬胺, 見入面仲有d粉紅肉, 剛熟!👍🏻😎食落好厚肉, 多肉汁, 味道鮮甜!旁邊d雜菜都好爽脆, 好食!😊 食完豬胺扒, 再上e道茄煮爐魚, 聽待應講係廚師將d新鮮材料同原條爐魚慢烤的。好大一盆, 原來入面放左橄欖、蜆、好多羅馬茄等等。我每樣都好鐘意, 特別係d橄欖同茄仔, 好fresh好好味!👍🏻😋e款可以當魚湯感飲。爐魚魚肉多又唔鞋口, 魚味濃!湯底應該都加左dd酒, 夾埋配料, 清香感覺, 可以邊飲湯邊食海鮮! 最後可以慢慢嘆埋壼茉莉綠茶, 同甜品拿破崙。拿破崙皮都鬆脆, 入面隔層鋪左d
入到去, 燈光柔和, 坐位寬闊, 周圍佈置幾靚!👍🏻 待應好好, 一坐低就遞水同menu, 之後介紹下今晚特別推介--鱸魚菜式。我同朋友都鐘意食魚, 決定點鱸魚同豬胺扒。😎😁
食完小食無耐, 主菜豬胺扒上枱, 估唔到都好厚肉👍🏻😁, 賣相吸引!鋪面一片片過d係柚子, 香香甜甜, 幾好味!😋 切開豬胺, 見入面仲有d粉紅肉, 剛熟!👍🏻😎食落好厚肉, 多肉汁, 味道鮮甜!旁邊d雜菜都好爽脆, 好食!😊
最後可以慢慢嘆埋壼茉莉綠茶, 同甜品拿破崙。拿破崙皮都鬆脆, 入面隔層鋪左d吉士。👍🏻😊花茶飲完, 待應再幫我地加返熱水, 又飲過!😊