2024-12-19
今日同朋友來到銅鑼灣搵野食,黎到呢間主打藍鰭吞拿魚既專門店,餐廳以和風系作主色調,坐落好舒服。夢之丼:有大拖羅、中拖羅3切、赤身3切、迷你魚蓉燒賣,可以食到不同部分既吞拿魚。賣相吸引,吞拿魚舖滿整個丼飯,拖羅入口即化,好新鮮。帶子肉餅飯:舖滿新鮮手切藍鰭魚蓉,中間既帶子厚切肥美又新鮮,再加上魚籽點綴,食落令口感更富層次。用魚生整出黎既燒賣真係第一次食,好特別。上枱時以六角型既籠仔裝住,燒賣既外層用上有機大豆豆紙,中層餡料是手切日本藍鰭吞拿魚蓉。爆漿三文魚子魚生燒賣:最頂層有日本三文魚籽醬油漬,中間有手切日本藍鰭吞拿魚蓉,日本藍鰭吞拿魚好新鮮,三文魚籽晶瑩剔透,食落真係有爆漿既感覺,藍鰭吞拿魚蓉入口即化;北海道帶子魚生燒賣:北海道帶子肥美爽口,帶柚子既清香,手切日本藍鰭吞拿魚蓉鮮美可口。蟹膏茶碗蒸:蟹膏既鮮味突出,蒸蛋非常滑溜,兩者配合得好好。味噌湯熱辣辣,好暖胃;和風沙律酸酸甜甜,越食越開胃。🌟凡購買指定人氣拖羅定食,第二個可享半價優惠,定食送蟹膏茶碗蒸、味噌湯、和風沙律🌟🔎豐鮪 (銅鑼灣)📍銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下5號舖
夢之丼:
帶子肉餅飯:
爆漿三文魚子魚生燒賣:
北海道帶子魚生燒賣:
蟹膏茶碗蒸:
蟹膏既鮮味突出,蒸蛋非常滑溜,兩者配合得好好。
味噌湯熱辣辣,好暖胃;
和風沙律酸酸甜甜,越食越開胃。
🔎豐鮪 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下5號舖