2023-08-23 28 瀏覽
經過比 @cobalt_hk 藍色門面吸引內裡裝潢都十分有格調,近門口有個大酒櫃,餐廳座位都多但尚算闊落,甚有氣氛。鹹蛋黃香脆炸雞翼 $78我最鍾意嘅鹹蛋黃雞翼😍雞翼炸得外脆內嫩,鹹蛋黃起曬沙,帶有陣陣咸香味,超正,鹹蛋黃控一定要叫!另外,我哋叫咗兩個lunch set,每個餐都會跟餐湯或沙律,我哋另外加咗38蚊轉凱撒沙律配煙燻三文魚,羅馬生菜新鮮爽口夠哂fresh,麵包粒🍞脆卜卜。🤤大量Parmesan Cheese灑係面🥗🧀配埋沙律醬食,好滋味。餐湯係南瓜湯,平時餐廳既南瓜湯大多奶味比較重,呢度反而冇落太多奶,口感較杰身,南瓜味香濃,絕對真材實料。紐西蘭草飼肉眼配紅酒燒汁 $158我地叫左5成熟,切開係嫰紅色🤩,整得岩岩好。牛扒肉質腴嫩有咬口,肉汁滿瀉,紅酒燒汁更突顯牛既香濃。當然唔少得我最愛既薯條,超滿足呀。香蒜牛油活蜆意大利麵 $98蜆肉肥美鮮甜,意粉爽口彈牙,牛油蒜香濃郁,真係幾好食而且唔膩。心太軟 +$38蛋糕外層焗到微脆,切開流出朱古力漿😆😆,超級濃郁呀,配埋雲呢拿雪糕食,超超超好味!法式焦糖布甸 +$38口感比較實,不過勝在唔會太甜同埋蛋味香濃。
經過比 @cobalt_hk 藍色門面吸引

鹹蛋黃香脆炸雞翼 $78

紐西蘭草飼肉眼配紅酒燒汁 $158

香蒜牛油活蜆意大利麵 $98

心太軟 +$38

法式焦糖布甸 +$38
口感比較實,不過勝在唔會太甜同埋蛋味香濃。