餐廳: 壹.01
資訊:

依間位於觀塘既小店主打台灣菜,係由幾位年輕人開,有好多台灣小食選擇,價錢吾貴份量仲要好多💛好值得去支持!芋泥肉鬆蛋餅($35)其實我係為左佢既芋泥蛋餅黎🙈芋泥口感綿密,甜度岩岩好,配肉鬆食無得輸🥰而且佢既蛋餅煎得好脆,咬落去好煙韌好有口感拉絲芝士火腿蛋餅($35)蛋餅淋上千島醬,配拉絲既芝士同帶鹹香既火腿食好邪惡,蛋味濃郁,不過對比起我都係覺得芋泥蛋餅出色d蜜汁紫菜排骨飯($54)排骨真係大塊到😍🤤食落去勁酥脆!而且可以揀多紫菜,再配佢既醬汁撈飯食真係好正,依個價錢性價比好高!!芒果魯肉飯($52)第一次食依個配搭,芒果好清甜吾會好酸,配魯肉食感覺無咁油膩,吾會有違和感原來生果配魯肉都夾到好有創意😝台北夜市小食拼盤($32)有台灣腸,花枝丸同鹽酥雞,鹽酥雞炸得好酥脆,台灣腸外層香脆厚實,甜甜地好有台灣夜市既味道🤤青瓜手撕雞($22)手撕雞肉質好嫩滑,加左沙薑同麻油好惹味古早奶茶($16)全手作芋頭鮮奶($21)本身好驚個芋頭鮮奶會好甜,但飲落去芋頭味好香濃而且一d都吾會太甜,如果好似我咁咁鍾意食芋泥既一定要試蛋餅同鮮奶打孖上🤣✨餐廳下午1430後入座有9折既優惠,堂食免加一,特飲仲有半

芋泥肉鬆蛋餅($35)

拉絲芝士火腿蛋餅($35)

蜜汁紫菜排骨飯($54)

芒果魯肉飯($52)

台北夜市小食拼盤($32)

青瓜手撕雞($22)
手撕雞肉質好嫩滑,加左沙薑同麻油好惹味

古早奶茶($16)
全手作芋頭鮮奶($21)

✨餐廳下午1430後入座有9折既優惠,堂食免加一,特飲仲有半價,真心好抵食💛
2022-05-20