2020-12-07
平時食omakase,都一定會去中環銅鑼灣,今次特登試下尖沙咀呢間新開嘅廚師發板。入到門口已經覺得裝修好型,私隱度又高,坐得好舒服。由於疫情關係,餐廳消毒都做得好足,每位客人枱面都有一支消毒搓手液。坐低之後,師傅已經好親切咁問我有咩唔食,同時喺餐前亦都準左左幾份前菜(辣椒蒜頭、薑、醃蘿蔔,仲有最特別嘅日本炸菜!)終於入正題啦!!!!!頭盤已經令我眼前一亮!好味得黎又做得十分精緻!尤其是海膽薯蓉 簡直係一絕,本人十分喜愛!之後既第一道菜,季節刺身四點-帆立貝、粒貝,白子,同埋日本山葵做佐菜。季節料理品-真蠔上面加上土佐啫喱同晴王提子粒,仲有個醃製過嘅特製八爪魚🐙又林又軟熟。去到第二道季節料理-剝皮魚加上剝皮魚肝醬,呢個真係不得了!,燒金木鯛 油份充足,最後加上 青檸啫喱 清一清口最後一味,季節料理-香箱蟹 蟹肉蟹膏,加上一片鍋巴同時加上香箱蟹精華煮既蟹膏醬,全部一齊食既時候,蟹味非常濃郁。最後仲有六件壽司🍣作結尾,件件都各有特色,魚味濃郁,完全食得出師傅既精心鋪排同處理不同魚類既技巧。總括而言,係性價比極高既一餐!!必定會再光顧!
終於入正題啦!!!!!
總括而言,係性價比極高既一餐!!必定會再光顧!