2020-11-28
有一日經過旺角見到之前有blogger 推介呢一間90後主理嘅樓上店就上咗去食咗個tea☕️😆 雖然先施大廈比較噏耷 但係估唔到一邊暗藏呢一間幾有feel 良心小店😤👍🏻美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔹 黑松露忌廉意大利粉 $55 一嚟到見到佢嘅份量其實有啲少 不過整體都算靚仔😛 味道就中規中矩啦 說實話未至於好突出🙈 不過以呢一個價錢食到黑松露都算係咁✨ 蕃茄大蝦野菌扁意粉 $62 個人會比較推薦呢一個意粉🍝 原因係呢一個比較有特色 至少係配菜方面都叫有幾隻大蝦同埋野菌點綴下🦐 味道都只係中規中矩 未去到令人有食過返尋味嘅感覺🧐雖然食物唔算突出但係佢嘅環境的確係不錯👏🏻 佢走嘅係小清新路線 室內裝修亦都有啲文清嘅感覺🍀 晏晝嚟嘅時候有啲陽光曬入嚟都幾有feel🌅 不過大家要留意嘅係佢係open kitchen 同埋廚房都比較細🤯 peak hour 人多嘅時候油煙味有機會比較重 同埋等待嘅時間都可能比較長⏳
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🔹 黑松露忌廉意大利粉 $55
✨ 蕃茄大蝦野菌扁意粉 $62