2019-04-20 258 瀏覽
因為睇醫生既關係,都會行過呢間餐廳。係呢個小區黎講,佢既店面都算特別,而且都幾多人排隊去食。所以我都係Peak Lunch Hour前食番個午餐。見到佢既午市套餐價錢,都算抵,40幾50蚊就有牛油蒜包、西湯、主菜加熱飲。入到去環境唔算闊落,始終香港地方,大家都係想以有限空間拼湊出最多既使用空間,所以係有少少狹窄,好容易掂到同對面或者後面既人。好彩我食既時間唔係午市最高鋒!如果係,我諗應該都食得幾辛苦。叫左餐冇耐,西湯同蒜蓉包就好快到啦。味道正正常常,唔會太咸又唔會太稀。平時去茶餐廳都得係蒜蓉包1片,呢到竟然有2片!都係一個小驚喜。未食主菜之前都食飽左一半了。蒜蓉包沾羅宋湯食係基本吧~我叫既主餐就係「香煎龍利柳配白酒蝦肉忌廉汁」~首先意粉量都幾多,完全夠普通人既食量。但比起佢既意粉,醬汁就相對唔夠了~想撈暈成個意粉就比較難了,可能係因為我本身係汁怪既問題啦。味道方面,白酒味唔係好突出,我連蝦肉味都食唔出。醬汁就真係麻麻地了。但,重點都係龍利柳!好長一塊,但比較薄身。同餐牌張相比較的話,係唔夠餐牌果張咁厚身咁飽滿。不過份量方面,絕對係夠的!!食完再飲番杯凍奶茶,成個午餐真係好!飽!啊!如果

蒜蓉包沾羅宋湯食係基本吧~

香煎龍利柳配白酒蝦肉忌廉汁

香煎龍利柳配白酒蝦肉忌廉汁

食完再飲番杯凍奶茶,成個午餐真係好!飽!啊!如果單憑午市套餐黎講,佢係抵食的~主推平快多~~
2019-04-09