在鬧市中探索到呢間靚靚嘅 cafe,真係驚喜連連!裝潢好有心思,天花同吧枱都擺滿咗乾花,感覺優雅得嚟又唔失活潑。而且牆上仲有幾幅特色壁畫,真係好吸引。下單菜式 🍽️🦀明太子岩燒蟹棒貓耳朵 $148🧅南瓜湯 🌼洋甘菊茶 $52餐點分享明太子岩燒蟹棒貓耳朵菜名好可愛!蟹棒經過火炙,外脆內嫩,加上鹹香明太子同鮮甜三文魚子,拌入忌廉醬,濃郁得嚟又唔膩。每一顆貓耳朵都入晒味,咬落去彈牙十足,真係好正!洋甘菊茶作為花茶愛好者,呢杯洋甘菊茶令我非常滿意!仲送咗一朵鮮花,感覺好有心思。呢杯茶有排毒去腫、美顏潤肌嘅功效,飲完心情都好好!南瓜湯今日餐湯係南瓜湯,真係好可愛!碗係動物造型,超級有趣。湯熱辣辣送上,香味十足,南瓜味同香草味交織得剛好,濃稠度啱啱好,唔會太厚重。配上香脆嘅蒜蓉包,焗到超香,牛油味濃得令人難忘!總括來講,呢間 cafe 真係令人打卡100分,走過十萬八千里都值得!下次再來試下其他菜式!🌼💖
而且牆上仲有幾幅特色壁畫,真係好吸引。

下單菜式 🍽️

🦀明太子岩燒蟹棒貓耳朵 $148