2015-05-01
1944 瀏覽
早前walk in想同三五知己試下呢間新餐廳食飯,但點知full booking. 前幾晚訂定位終於可以食到。仲可以坐露台位,好有feel!! 我一坐底就試下有個叫青瓜茶(無酒精飲品),真係想像唔到係咩味道,點知一飲有種好清新的感覺,唔太甜,好飲喔! 跟住見隔離台有人叫左個飲品係將個啤酒樽掉轉,好特別,杯裡係有另一隻酒,加埋啤酒! 味道不錯呢...全程都好驚個樽會跌小心翼翼,其實都ok穩陣的。頭盤係芒果蝦沙律及煙三文魚沙律,蝦大隻及沙律開胃,係呢餐飯好嘅開始! 之後仲叫左個面頭有薯蓉加芝士個皮脆脆的炸薯皮,好味道! 主菜係炸豬手,估唔到咁好食,因平時食嘅豬手會覺得好咸,呢隻唔咸又切好哂容易食,推介!羊架叫左5成熟,肉腍好好味喔!! 本人好鍾意食肉醬意粉,意粉軟硬適中,肉酱份量恰到好處! 最後,叫左個waffles及奶凍,waffles上加雪糕,冷熱的感覺正喔! 奶凍有驚喜,不太甜又濃濃的奶及cream味,好鍾意喔! 令晚餐劃上完美句號。👍👍👍另外,坐係呢間餐廳的露台位,望到樓下係繁忙的銅鑼灣街道,有種置成一角的輕鬆感覺呢!!!