☕️️ Cafe for chilling — Revtime 殤城逆流 ✨ 鬧市中極有感覺嘅Cafe 😌💛#90cp黃店篇💛 #90cp上環篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖中上環呢頭其實一直都好多人癮世小店,但係我返咗中上環咁耐都唔知原來喺上環呢頭有呢一間好似清泉一般嘅cafe🥳 Firm到係同中環嘅好急速嘅節奏唔同,成個感覺好chill,見佢仲有樂隊表演🎼🤫 梗係要入嚟chill下!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 法式頂級牛肩配薯條 $328呢個頂級牛肩完全係大癲🤤 7成熟煮出嚟勁淋,而且牛味都幾濃郁,兩個人嚟食就一人兩舊,份量都算係咁🤣 而且整體都唔會太油膩,配搭煮啱啱整好嘅薯條🍟 呢個組合冇得輸啦!! 值得一提嘅係佢嘅配菜除咗薯條之外,仲有得揀薯蓉或者沙律,薯蓉亦都係唔會好多牛油,食一份其實都夠飽,點知發現原來佢係任添😱 性價比即刻拉高晒!🔸 傳統英式早餐 $148價錢平一半,但係份量依然咁多🤫 佢有漢堡扒、麵包、炒蛋、煙、蕃茄,最搶眼嘅當然就係佢珍寶腸🤪 啖啖肉極juicy!!

#90cp黃店篇💛 #90cp上環篇 #90cpCafe篇

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 法式頂級牛肩配薯條 $328

🔸 傳統英式早餐 $148
價錢平一半,但係份量依然咁多🤫 佢有漢堡扒、麵包、炒蛋、煙、蕃茄,最搶眼嘅當然就係佢珍寶腸🤪 啖啖肉極juicy!! 絕對唔輸蝕比個牛

🔸 法式白酒煮蜆 $88
相比之下個圈就比較失色,原因係都食到有少量沙,但抵食呢個就真嘅🤑 $88咁大份,都數唔到自己食咗幾多隻啦😂

🍹 Childhood (Hazelnut Cookie) $58
不嬲入餐廳都採取人叫我叫嘅策略😂 見個個都叫childhood都忍唔住叫嚟試吓,好彩嘅係佢唔係好甜,就算甜都唔係坊間落糖漿嗰隻死甜,頂頭仲有塊曲奇餅,浸林咗之後加cream食冇得輸🍪

💰Total: $684

✅ 值得一提嘅係間唔中星期五六夜晚都有機會有爵士樂表演🎸 等大家可以一路食一路enjoy🤫 同埋喺香港呢個石屎森林入邊居然有一間咁重視藝術嘅小店,佢有唔少嘅畫作都係由本地畫家設計,呢啲本地嘅文化都好值得大家支持😤

💡溫馨提示💡
有興趣嘅可以多啲留意佢哋ig fb🤪 咁就確保知道幾時有表演同幾時開啦!!

➖➖➖➖➖
📍 殤城逆流 (上環)
上環皇后大道中181號新紀元廣場2樓202-203號舖

#90cp_foodie #foodie #foodporn #food #igshop #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #dinner #hkgirl #飲食男女 #吃貨 #吃貨人生 #情侶拍拖 #情侶 #香港美食 #相機食先 #拍拖好去處 #拍拖 #旺角美食 #旺角cafe #旺角 #coffeeshop #cafeforchilling #香港好去處 #hkgirl