2021-06-11
以前喺中環返工一直都有人介紹呢間餐廳,今日反而閑日先抽到時間去試吓餐廳位置喺小斜坡嗰邊,都搵咗一陣先搵到路~一坐低就即刻睇吓食咩!主打高級西餐來講,我覺得選擇都算唔少,叫做每種菜式都有少少~先同朋友冇人叫一個洋蔥湯,以前喺中環第二間餐廳飲過,味道好清甜~ 呢間仲好飲,湯上面有小片半溶芝士同埋小多士,拉上嚟嘅時候仲有少少拉絲效果~ 飲落去都係好清新,洋蔥好香然後點咗法式焗蝸牛做前菜,每隻蝸牛上面有香草醬,而蝸牛就多汁又彈牙,好Match下面做伴碟嘅薯蓉都好好食,富牛油同奶油香味~主菜點左鴨腿,因為比較特別,唔係普通餐廳都有得食~食落去有少少乾,不過好夠味,同埋煎得好香,相信如果鴨腿肥啲一定會更加好食呢個黑毛豬排骨就比想像中好食,充滿油脂,但係又唔會過肥~ 伴埋蜜糖檸檬汁好夾好好食最後到甜品,真係要大讚~ 呢個蘋果酥皮好香,但係入邊有keep住濕潤嘅蘋果蓉~ 雲呢拿雪糕嘅味道都好香天然雲呢拿味,冇香精味 一凍一紅好夾另外餐廳店員都好有禮貌,仲會特登問客人意見,亦好勤於幫手加水 唔怪得見到好多回頭客