2024-06-14 272 瀏覽
今日約咗朋友去深水埗買嘢,睇下啲電子零件,不過天氣有啲熱,買完嘢之後就去咗西九龍商場上面行街,涼下冷氣。商場都有好多層,我哋逐層行,行到去六樓,經過嗰間開咗都好耐嘅西餐廳,不過一路都未去試過,諗諗下佢開得咁耐一定有佢可以屹立不到嘅原因,反正未食午餐,就入去試下。我哋三個人叫咗四個餐,其中有一個係甜品嚟嘅,亦都係令到我哋最驚喜嘅食物!🐮鐵板燒牛扒配薯菜牛扒我哋揀咗雜菌汁,咬落去都幾鬆軟,有餐湯同埋餐包配送,60蚊鬆啲嘅價錢嚟講絕對有下次👍🐔馬來咖哩雞飯咖哩上面灑上一啲葡萄乾,有淡淡嘅椰汁香味,薯仔都夠淋,係唔錯嘅選擇🌼蘆筍意大利飯爽脆嘅蘆筍配上雜菌意大利飯嘅creamy,份量雖然唔大,但係非常飽肚🫶意大利飯煙韌適中軟綿而唔會爛🍰肉桂焦糖西多士配雪糕第一次食到肉桂口味嘅西多士仲要係外脆內軟,唔使點糖漿不用沾煉奶,只需要點啲雪糕就已經非常好食🥤玫瑰花柚子茶玫瑰花嘅幽香配搭清新嘅柚子,係一個新穎得嚟幾好飲嘅配搭原來兩點之後仲會有下午茶餐,下次可以過嚟試下佢下午茶
今日約咗朋友去深水埗買嘢,睇下啲電子零件,

🐮鐵板燒牛扒配薯菜

🐔馬來咖哩雞飯

🌼蘆筍意大利飯
意大利飯煙韌適中軟綿而唔會爛

🍰肉桂焦糖西多士配雪糕

🥤玫瑰花柚子茶
玫瑰花嘅幽香配搭清新嘅柚子,
係一個新穎得嚟幾好飲嘅配搭

原來兩點之後仲會有下午茶餐,
下次可以過嚟試下佢下午茶
2024-06-14