2020-06-14 605 瀏覽
周日雨天,走在繁華鬧市,總想找個地方hea下,享用美食佳餚😋男友帶我到呢間樓上咖啡餐廳,甫一入門口,迎來一個開放式水吧,旁邊的廚房雖小,但裝備齊全。叫了兩個晚餐,前菜溏心蛋沙律伴酸瓜,好開胃,自家製麵包鬆軟,沾點蘑菇餐湯,已覺飽意,係很用心準備的前菜、餐湯!主菜呢,我地叫了油封鴨脾,惹味非常,鴨肉肉質軟滑不過火,配菜還有粟米、菇類、荷蘭豆、甘筍同蘆筍,有營晚餐黎😍另外叫了慢煮牛面脥,牛味濃郁,咪睇佢細細舊,切開一片片後,配埋個薯仔食,正!飯後甜品送上精緻嘅焦糖燉蛋,好完滿😍話得係咖啡餐館,我哋當然試埋佢嘅焦糖咖啡,咖啡我唔太識評價,但入口係順滑,餐廳用上一部咖啡機,質素保證。我哋又試埋糖漬橙皮茶,解膩得黎香氣撲鼻!
飯後甜品送上精緻嘅焦糖燉蛋,好完滿😍
我哋又試埋糖漬橙皮茶,解膩得黎香氣撲鼻!
2020-06-14
  • 油封鴨脾