2024-07-05 89 瀏覽
今日去開尖沙咀, 一出地鐵站就有啲肚餓, 朋友想食點心, 咁我哋一於去龍點心度試吓啦! 呢度早午晚都有點心供應, 如果晚飯宵夜想食點心, 都有多款新式點心比你揀🫰🏻呢度都好熱鬧, 中午時段都多遊客, 大家都好有耐性喺度排隊等位. 環境好特別, 有好多好特色嘅佈置, 好香港情懷!首先嚟咗兩個點心, 流沙奶皇包一咬就流出奶皇漿, 小籠包皮都夠薄, 一咬好多汁流出黎, 2個都好味道👍🏻 之後就到我哋最期待嘅嘆世界燒賣拼盤, 1個拼盤有6個唔同口味嘅燒賣, 真係啱晒我哋人少少, 又可以試下唔同口味嘅燒賣👍🏻 我最鍾意泡菜口味, 平時食開米線10小辣覺得佢只係普通辣, 但第一次是泡菜燒賣覺得辣辣地嘅燒賣幾有趣! Adrian就最鍾意黑蒜帶子口味, 入面有大大隻帶子同埋蝦, 爽口彈牙🫶🏻 仲有厚切叉燒腸粉, 應該係我哋食過最厚切最有口感嘅叉燒腸粉, 即拉真係滑滑, 推介大家一定要試!!之後我哋仲叫咗潤腸蒸雞飯, 份量好足料, 餸同埋飯煮得夠入味, 臘腸潤腸都唔會太鹹. 至於甜品叫咗奧利給登頂雪山, 冰底好夠凍, 成個感覺好朱古力, 食完大滿足, 為呢餐飯畫上圓滿嘅句號🫶🏻 甜品雪冰系列好適合夏天同

之後我哋仲叫咗潤腸蒸雞飯, 份量好足料, 餸同埋飯煮得夠入味, 臘腸潤腸都唔會太鹹. 至於甜品叫咗奧利給登頂雪山, 冰底好夠凍, 成個感覺好朱古力, 食完大滿足, 為呢餐飯畫上圓滿嘅句號🫶🏻 甜品雪冰系列好適合夏天同好友一齊分享, 分量十足, 幾個人一齊share就最開心🫰🏻