2024-04-29
最近想試下新野,想試一試食素,咁岩搵到呢間係佐敦既素食餐廳,原來間唔中都會有歌手係度駐唱下,鍾意聽live music既大家可以留意下,而且佢係一間社企,幫助失業和無業的青年發展個人專長,咁有意義一定要支持下。 🔴 火熱動感啦啦啦知道呢首歌係邊幾位歌手唱既,相信都有一定既年紀了😂😂😂 其實佢係素肉醬芝士雜菌貝殼粉,素肉醬加埋個汁其實同平時食開既肉醬味道真係唔會相差好遠,酸酸地勁開胃,食到停唔到口。🟠 地中海沙律真係份量十足,有好多款唔同既蔬菜,而且上面仲有勁多羊奶cheese,加上黑醋味都幾濃。 🟡 發你個財財一黎到心諗佢同生菜包真係好似,佢係用左新豬肉再撈左其他唔同既配菜,唔講一定唔知係素食,調味幾重的,用生菜包夾下好正,相信如果用黎送飯都唔錯😆 🟢 豪大大茄茄子唔食茄子既我都忍唔住食左成條,炸粉包滿成件茄子,脆卜卜熱辣辣,口感唔錯,點埋隨碟付上既醬更加好味😳🟣猴頭菇漢堡兩個人share食岩岩好,黑麥包有種特別aftertaste 幾好食,夾左素雞肉同素漢堡扒,配菜仲有大量粗薯條,勁足料😮 🟤 金沙特飲 甜甜地,朱古力味都幾濃,但係唔會甜到反胃既感覺😋 ⚪ 新命之王特飲一入口覺得都幾
🔴 火熱動感啦啦啦
🟠 地中海沙律
🟡 發你個財財
🟢 豪大大茄茄子
🟣猴頭菇漢堡
🟤 金沙特飲
甜甜地,朱古力味都幾濃,但係唔會甜到反胃既感覺😋
⚪ 新命之王特飲
一入口覺得都幾fresh,入面有薄荷、沙棘、柚子等等既味道,酸酸甜甜,配合埋菜式,幾開胃。