2020-03-01 374 瀏覽
今日就介紹下週末去邊度啦!打邊爐🍲、Party Room 都唔得,就唯有約下知己閨蜜去Cafe度傾下計啦!呢間Cafe位於大圍,雖然係大圍最旺既大圍道附近,但勝在係公園旁邊同埋係一間獨立屋,方便得黎又帶點清靜,純白色既演修岩哂大家嚟影返張相,打返個卡!前幾日Lunch路過附近就試下佢既午市,Cafe主要賣烏冬、小鬆餅同飲品三樣野為主。烏冬加飲品賣$79價錢都算合理。豚肉用味噌加埋大根一齊燉煮,大根同豚肉都煮到幾腍,感覺有少少似連鎖牛丼咁。雖然有加到少少辣粉,係有點味道,但可惜味噌味道唔夠,有點淡。同時,烏冬唔係太入味,好似同味噌味有點格格不入,但勝在份量都好多,幾大碗,做Lunch一定夠飽!呢排天氣熱左,就一定飲返杯鳳梨水果茶,味道正常,清新,無落太多糖或其他奇怪味道,都OK!作為一間Cafe,食物同飲品質素都唔錯。週末未諗到去邊,不妨可以同朋友知己一齊嚟傾計、食野、打卡!

味噌豚肉溫烏龍麵
味噌豚肉溫烏龍麵