三十幾度又人來人往嘅觀塘絕對係令人喘不過氣來,好想為自己充充電,又想靜靜地嘆個lunch,Kitto Katsu絕對係一個休閑舒適嘅綠洲餐廳比我嘅感覺係一種恬靜。穿過工廠風大廈嘅特色景觀,揭起門前日式門簾,一個充滿日色舒服嘅空間出現在眼前。這裡的特色菜品充滿驚喜,特別推薦店員特推嘅千層吉列豚和照燒蘆筍豚肉卷配天使麵。千層吉列豚是這裡嘅招牌菜之一。這道菜以北海道豚肉為主角,外酥內嫩。每一口咬下去,豚肉嘅香氣和酥脆嘅口感,再加上爆汁流心芝士,令人充滿驚喜。搭配日本珍珠米同埋特製惹味嘅咖哩,幸福感up!北海道豬製成嘅豚肉,獨特口感加上餐廳即叫即炸,保持咗豚肉外脆多汁嘅特色,每一口都帶來滿滿嘅美味。事關本人比較好炸物配咖哩,佢哋嘅咖哩好特別,香味撲鼻,似係日式咖哩改良過嘅味道,令人垂涎欲滴。另外,照燒蘆筍豚肉卷配天使麵也是令人驚艷嘅菜品。豚肉和蘆筍完美緊緊地捲在一起,經過照燒汁的調味,蘆筍鮮美令豚肉食起上來多一份質感。配上彈牙又輕盈口感嘅天使麵,帶來一種獨特嘅食慾享受。在飲品方面,叫咗個杯叫Unbloody Mary嘅飲品,不過無酒精成份。這款飲品以紅色蔬果汁和梳打水為基礎,口感清爽,解渴又健
三十幾度又人來人往嘅觀塘絕對係令人喘不過氣來

。搭配日本珍珠米同埋特製惹味嘅咖哩,幸福感up!

。這款飲品以紅色蔬果汁和梳打水為基礎,口感清爽,解渴又健康。仲嗌咗杯叫夕燒嘅咖啡,係另一款特調飲品,以咖啡同新鮮橙汁為主,酸甜冰涼,係炎炎夏日帶來清爽醒神嘅好選擇。

Kitto Katsu給人一種休閑舒適的感覺,讓我喺繁忙嘅都市中找到片刻寧靜。無論是菜品還是飲品,都展現了佢哋用心同品質。店員服務體貼而且充滿笑容為我哋簡介食物。如果你想要一個特別嘅用餐體驗,相信呢間係你不容錯過嘅地方!
照燒蘆筍豚肉卷配天使麵
夕燒 同  unbloody  mary