2024-11-28 220 瀏覽
營足四季 - 觀塘的露營美食體驗最近去咗觀塘的「營足四季」,一間以露營為主題的餐廳,食物好味,加上環境特別,真係好有feel!炸泰式魚餅炸泰式魚餅外脆內嫩,咬落去魚肉鮮甜,仲有香料的獨特香氣,配上甜辣醬,真係一口接一口,完全唔會覺得膩。泰式香茅焗魚香茅焗魚味道非常香,魚肉鮮嫩,香茅嘅香氣好濃,食落去有種清新的感覺,搭配啲檸檬汁,真係好開胃。泰式辣椒膏海鮮意粉意粉煮得啱啱好,海鮮新鮮,辣椒膏的味道濃郁,既有微辣又有香甜,食落去每一口都有驚喜,真係食到唔想停。露啤 香港手工啤露啤清爽可口,啤酒味道純正,飲落去非常舒服,搭配食物一齊,真係令整頓餐更加完美,絕對係夏天嘅必備飲品。總之,「營足四季」嘅露營美食真係一流,無論係味道、環境都令人好開心,絕對值得再來!
營足四季 - 觀塘的露營美食體驗

炸泰式魚餅