2019-04-25
#榮記粉麵 (銅鑼灣)銅鑼灣糖街27號A地下-----呢間榮記粉麵相信中意車仔麵ge朋友仔都應該識 雖然好食 但次次路過都有條長長ge人龍 所以B仔都好耐無去 今日難得見到唔使排隊 就即刻衝入去食😂 -三拼米粉($41)豬紅份量非常多 而且好大舊 入口滑嘟嘟 唔會一夾就散 有d似蒟蒻好感 加上豬紅味非常濃郁 係香港少見ge高質豬紅😆 蘿蔔炆得軟腍 唔會有一絲絲ge根 味道鮮甜 😆而魷魚鬚相對就淡味d 勝在唔會好硬好難咬 味道頗鮮~腩汁湯底非常濃郁 又唔會太鹹 仲附送少量通菜 😆令到成個湯底惹味之餘多左份小清新~正!-----👶🏻B仔整體評價:8.5/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:8.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:4/10個👍🏻(又真係好逼ge 😂)👶🏻B仔味道評分:9/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻-----#swallowhongkong跟住我一齊吞食香港啦!🤤#swallowcwb
銅鑼灣糖街27號A地下
👶🏻B仔整體評價:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:4/10個👍🏻(又真係好逼ge 😂)
👶🏻B仔味道評分:9/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻