2024-05-19
今日中午,襯小朋友返左學,同老公二人世界去拍拖食好野,呢間係厚福街H8樓上9樓,叫amitie kitchen ,方便得嚟,地方又舒服。Lunch menu 價錢好合理,見到有牛扒都只係$168有set,我同朋友share 來食,就揀左呢個烤燒阿根廷牛扒,同柚子味噌北海道帆立貝意大利麵($118),加了15元要餐包,包了餐飲,要了凍檸茶。先講餐包,好正,有三款包,而且包仲係熱的,配上牛油同士多啤梨醬,好食。牛扒要左5成熟,岩岩好,牛味濃,勁大塊,可以跟飯,意粉同薯菜,我地配左意粉,所以份量勁多好大碟,配菜都好食,烤茄子,翠玉瓜等,吾會很乾,仲保留了瓜汁好食。至於帆立貝意大利麵,佢柚子味都很出,感覺清新,而帆立貝大大粒,煎得好香好食,意粉軟硬適中,加左小麿菇,好食。整體環境,食物,服務都吾錯,會帶朋友再來。
整體環境,食物,服務都吾錯,會帶朋友再來。