2023-12-21
呢間餐廳係公司附近,聽同事講係抵食既西餐。不過次次經過都好多食客,每次都係望住咁多人等所以放棄,但今日決心黎呢間餐廳試一試,12點45左右到都要等超過15分鐘。 入到去見到好多食客都order左招牌香煎美國自然豬梅肉扒,所以叫左一客,另外再叫多個白酒煮蜆長通粉同同事share。套餐已經包左湯/沙律、主菜、甜品同飲品。香煎美國自然豬梅肉扒 ($98) 賣相非常吸引,可以簡飯/意粉/薯菜,我地簡左薯菜,原來係薯蓉黎!薯蓉都幾多,食落都幾creamy。豬扒好大塊,不柴都算juicy。2個人share 都好夠食。白酒煮蜆長通粉 ($68) 賣相一般,酒味都幾香,美中不足係D蜆有少少沙,扣左少少分,但整體黎講都ok!最後甜品可以選擇木糠布甸或雪糕,同事簡左咖啡及伯爵茶雪糕,我簡左木糠布甸。木糠布甸絲滑,鮮奶油奶味都算濃。美中不足係餅底濕得濟,不過整體都ok。
同事share。套餐已經包左湯/沙律、主菜、甜品同飲品。