2024-07-12 1124 瀏覽
📍太子鬧市小清新cafe — 𝙏𝙪𝙣𝙚𝙙 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙧𝙮 ☕️🌿𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🐱 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙋𝙤𝙧𝙩𝙖𝙗𝙚𝙡𝙡𝙤 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢𝙨松露油忌廉大啡菇貓耳朵 ($99)個人認為呢個pasta真係必點!🌟係我暫時食過最出色嘅貓耳朵🥹一上菜已經聞到好濃嘅黑松露味,非常香🤤貓耳朵好煙韌,軟硬啱啱好,而且醬汁煮得好濃郁,好掛汁👅份量適中,性價比好高🥰🥯𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝘽𝙪𝙣明太子忌廉芝士包 ($57)呢個包外脆內軟!😻外層嘅包焗得好香脆🥹🫶🏼包嘅面層仲鋪滿晒明太子醬,明太子愛好者一定好鍾意!❤️而且個包入面超爆餡!忌廉芝士多到不得了🤤令人忍唔住一啖接一啖,食完超級滿足,勁邪惡🥴☕️ 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮髒髒咖啡 (Lunch +$22.5)味道都ok😉係正常嘅dirty味,不過略嫌espresso同牛奶嘅分層效果做得未夠好,有進步空間~🍵 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 開心果鮮奶 ($53)我見呢度嘅開心果latte都幾出名,所以就order咗一杯凍飲,不過有啲失望🥹一上枱已經見到隻色好淡…完全唔係expect嗰種鮮綠色😔

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

☕️ 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮髒髒咖啡 (Lunch +$22.5)

🍵 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 開心果鮮奶 ($53)
我見呢度嘅開心果latte都幾出名,所以就order咗一杯凍飲,不過有啲失望🥹一上枱已經見到隻色好淡…完全唔係expect嗰種鮮綠色😔飲落無論係奶味定係開心果味都好淡🥲唔知係咪今日失準,真係麻麻地👉🏼👈🏼

✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽

總括嚟講,我覺得呢間cafe嘅環境同埋食物質素都非常值得我回訪!😍呢度嘅pasta同埋忌廉芝士包都好deserve我再食多次!💖不過今次飲品方面嘅體驗就差咗少少🤏下次再到訪嘅話應該會試下其他drinks😉希望有進步🙌🏼

賣相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟💫
推薦度:🌟🌟🌟🌟💫

📍 𝙏𝙪𝙣𝙚𝙙 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙧𝙮 @tunedcoffee

🔖地址:太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

🕑營業時間: