2023-02-25 119 瀏覽
位處上環文娛中心旁嘅隱世小cafe,呢度旺中帶靜,喺鬧市之中,見到呢個寧靜休憩處,正啱我文青一吓。😁環境勁舒服,佈置令人放鬆;加上服務員十分細心地送上溫水,同時亦簡單地介紹了食品,值得再三加分。🐟加拿大野生三文魚柳估唔到佢當中竟然有三文魚籽,令食物多添另類口感。三文魚柳有兩大塊,令人興奮;加上外脆內軟嘅薯角,香口惹味,一啖接一啖。🍝海膽醬蟹肉牛油果意大利麵海膽醬味濃郁,帶有海膽肉,令意大利麵更香、更吸引;而牛油果與蟹肉出奇地相配,亦同時增加了意大利麵嘅嘅口感。最後飲品,鮮蜜桃汁同橙汁,都同樣幾fresh,可以沖淡意大利麵嘅creamy 厚實感。濃味意粉、香郁三文魚、清新果汁,為悠悠閒嘅午餐畫上完美句號。

🐟加拿大野生三文魚柳
加拿大野生三文魚柳