2018-11-06
今次呢間餐廳餐廳係一樓,一出lift門就有D好神祕既布置,加上D蜘蛛網🕸同既💀👻,好有Halloween氣氛🎃推開紅色門,店內裝潢係以魔法為主題,一邊掛有好多畫👩🏻🎤,一邊有書架. 📙Menu方面都設計到尋寶圖咁,好神祕有氣氛🧐1.炸鮮魷魚圈$98: 魷魚圈炸到表面金黃色🦑, 好香口, 魷魚夠厚身 咬落好有口感,細細舊可以一啖一舊,會食唔停口2.白酒忌廉汁煮法國藍青口$138 用白酒煮青口真係好match, 一入口有海鮮味兼白酒香, 忌廉汁好滑,份量都算OK,作為一個前菜咁食好合適,不過有剩下唔小湯汁,如果有麵包可以配黎食就更好🍞3.美國穀飼牛肩膀牛扒 8oz $268牛肩膀肉質比較鮮嫩有彈性, 味道濃厚…小編叫左成熟, 所以切開係會有血水出黎不過牛扒上既時候有托盤接住D血水❗所以都 而8oz都好夠飽… 配上薯仔,番茄仔同菜,真係好足料既main dish💯4.黑松露磨菇意大利飯 $148 有好多芝士片係飯上面,加上即磨既黑松露,撈均之後再食,非常creamy 有d外軟內韌既感覺,因為有芝士所以食小小就好易飽😂5.雪芭$68雪芭係水蜜桃味🍑,一啖食落去桃香即刻散發係成個口腔,好清甜
1.炸鮮魷魚圈$98:
2.白酒忌廉汁煮法國藍青口$138
3.美國穀飼牛肩膀牛扒 8oz $268
4.黑松露磨菇意大利飯 $148
5.雪芭$68
雪芭係水蜜桃味🍑,一啖食落去桃香即刻散發係成個口腔,好清甜食完涼浸浸,作為飯後甜品係一個完美既收結🔚