2023-12-14 144 瀏覽
我媽咪好鍾意食呢度嘅魚頭王🐟以前我細細個嘅時候佢已經成日嚟呢度食嘢,不過我就覺得魚頭好核突一直都冇試😆,今日經過佢一輪游說之後終於踏出一步試一啖。估唔到係咁好食😋首先,生態魚頭王嘅外觀令人驚艷。通常使用大型淡水魚嘅頭部作為主要食材,💁🏻‍♀️魚頭形狀豐滿,皮膚上有著金黃色澤。魚眼👀明亮,感覺上好新鮮😚烹飪方式,通常以煮或燜嘅方式進行烹調,咁就可以保留乳頭嘅鮮嫩同埋原始嘅風味🤤,魚頭的肉質變得軟嫩多汁,帶有濃郁的魚香味。除此之外我要特別稱讚吓佢哋嘅湯汁🤫,濃郁而鮮美,融合了魚嘅鮮甜同其他配料嘅香氣,給整道菜帶來了豐富嘅口感到同風味🤫🐟,最緊要係一啲都唔覺得腥😚難怪媽咪咁鍾意食🥰
我媽咪好鍾意食呢度嘅魚頭王🐟