2020-03-08 48 瀏覽
自己一個人喺觀塘做完嘢,就搵啲嘢食下係呢個時候梗係要繼續支持黃色經濟圈,所以就黎到丼瀛,除咗啲我自己鍾意食日本嘢,另一個原因就係當年佢係黃店啦餐廳有日式便當供應,仲有爆丼系列餐廳都好貼心地擺咗消毒火酒星期六就梗係食好啲,一於叫個丼瀛特選爆丼,有三文魚,劍魚腩,牡丹蝦,三文魚子,仲有海膽,可惜今日海膽賣晒,所以餐廳就改左牡丹蝦一上菜嘅時候嚇咗一嚇,出面普遍都會用碗做丼飯嘅器皿,突然間見到個好大嘅透明玻璃杯喺面前,非常吸睛,滿滿嘅刺身放咗喺面,我就將啲刺身夾起落碟仔度先食飯,個飯仲有加到味素,正!另外仲叫咗個前菜小食拼盤,分別有八爪魚,芥辣八爪魚同埋柚子冰頭漬,起初都唔知道乜嘢叫做冰頭,原來係三文魚頭軟骨,食落去好爽脆,感覺有啲似生蠔嘅味道,都幾特別路經觀塘嘅朋友不妨嚟試吓
自己一個人喺觀塘做完嘢,就搵啲嘢食下

餐廳有日式便當供應,仲有爆丼系列

餐廳都好貼心地擺咗消毒火酒

路經觀塘嘅朋友不妨嚟試吓